Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire

Zamioculcas (denumirea comuna „Zanzibar gem”, „ZZ plant”, „planta Zuzu” sau palmier smarald ) este un gen de planta cu flori care face parte din familia Araceae, care contine specia Zamioculcas zamiifolia. Este o planta tropicala perena originara din Africa de Est, din sudul Kenyei pana in nord-estul Africii de Sud. Mediul natural al plantei consta din soluri stancoase in zonele joase sau la poalele muntilor.

Zamioculcas o planta erbacee care are o inaltime de 45-60 centimetri si prezinta un rizom suculent. Frunzele au lungimea de 40-60 centimetri, iar florile sunt de culoare galbui pana la maro sau bronz sustinute de un spadix de 5-7 centimetri lungime, partial ascunse intre bazele frunzei.



Specii Zamioculcas

  • Zamioculcas zamiifolia : se caracterizează prin foliole verzi cu alb.

Zamioculcas – Conditii de mediu

Lumina. Aceasta creste si se dezvolta armonios la lumina moderata, insa se poate dezvolta si la lumina mai scazuta. In aer liber, planta creste bine in lumina indirecta a soarelui sau intr-o locatie unde lumina soarelui de dimineata este prezenta iar dupa-amiaza este umbra.

Temperatura. Planta are nevoie de o temperatura medie situata intre 13 °C  pana la 26 °C . Temperaturile mai ridicate vor da un impuls cresterii si dezvoltarii.

Substratul. Desi Zamioculcas este o planta ce tolereaza diferite tipuri de substrat, se recomanda utilizarea unui substrat adecvat, care sa asigure un drenaj corespunzator.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Zamioculas

Udarea. Se realizeaza moderat, lasand ca primii 3-4 cm ai substratului sa se usuce intre doua udari. De asemenea, nu este indicat ca apa sa stagneze in tavita ghiveciului.

Fertilizarea. Se realizeaza pe parcursul perioadei de vegetatie, folosind un ingrasamant echilibrat, special formulat pentru plantele ornamentale.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Taieri. Nu are nevoie de lucrari de taiere in marea majoritate a timpului. Taiati frunzele care se ofilesc de la baza tulpinii. Odata ce o tulpina a crescut mult mai mult decat toate celelalte tulpini, puteti elimina acea tulpina sau o puteti taia la dimensiunea celorlalte.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Inmultire. Se realizeaza prin butasi de frunze sau prin divizarea tufei.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantarea. Transplantarea se face primavara, cand planta depaseste marimea ghiveciului sau ori de cate ori este necesar, avand in vedere faptul ca este o planta cu crestere si dezvoltare rapida.

Boli si daunatori

Umiditatea excesiva in substrat poate determina aparitia diverselor boli, ce se pot trata cu fungicide specifice. Dintre daunatori cei mai frecventi sunt afidele si paduchii lanosi.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile