Spathiphyllum, informatii si sfaturi de ingrijire

spathiphyllum-informatii-si-sfaturi-de-ingrijire

Spathiphyllum este o planta decorativa originara din zonele tropicale ale Americii. Are floarea formata dintr-o spata si un spadice. Spata este de culoare alba, spaticele galben, iar frunzele de un verde stralucitor, sunt prelungite, gofrate si ondulate pe margini.

Planta originara din America Centrala si de Sud, Spathiphyllum decoreaza prin frunze si flori. Frunzele sunt lungi, colorate in verde stralucitor, cu margini ondulate. Florile sunt formate dintr-o spata si un spadice. Spata este de culoare alba, iar spadicele de un alb-galbui. 

In tara noastra este cultivata ca planta de apartament, fiind apreciata pentru proprietatea de a purifica aerul din incaperi.

Spathiphyllum – Conditii de mediu

Lumina. Spathiphyllum prefera pozitionarea in locuri luminoase, insa nu in soare direct, care poate provoca arsuri frunzelor. Tolereaza bine si semiumbra, in special in sezonul cald.

Temperatura. Se dezvolta bine la o temperatura intre 20-28°C, iar iarna de minim 14°C. Temperaturile prea scazute si curentii de aer afecteaza planta si incetinesc cresterea. 

Umiditatea. Are nevoie de umiditate atmosferica ridicata, la fel si cea din substrat, insa intre doua udari pamantul trebuie lasat sa se usuce putin. 

Substrat. Spathiphyllum se dezvolta bine in aproape orice tip de substrat, atat timp cat substratul prezinta o capacitate buna de drenare.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Spathiphyllum

Udarea se face regulat, astfel incat pamantul sa se mentina permanent reavan. Umiditatea atmosferica se mentine ridicata prin pulverizari sau asezarea plantei pe un strat cu pietre umede.

Fertilizarea se poate face in perioada de crestere activa (primavara-vara) cu un ingrasamant specific.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantarea se realizeaza primavara, la 2-3 ani, numai daca este cazul. 

Inmultire. Plantele de Spathiphyllum se inmultesc cel mai usor prin divizarea tufei. Se mai realizeaza si inmultirea “in vitro” sau prin seminte.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Boli si daunatori

Este o planta destul de rezistenta la boli si daunatori. Cele mai intalnite probleme sunt cele cauzate de excesul de umiditate in substrat, ducand la putrezirea radacinii

In plus:

  • Se recomanda stergerea periodica a frunzelor cu o carpa curata si umeda si indepartarea frunzelor si a florilor uscate.
  • Se recomanda ca in fiecare primavara sa se inlocuiasca pamantul de la suprafata ghiveciului cu unul proaspat. 
  • Este important ca pe timpul verii umiditatea atmosferica sa se mentina ridicata, prin pulverizari ale frunzelor. 
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile