Sansevieria

Sansevieria trifasciata

Raspandire

Sansevieria trifasciata este o planta decorativa, originara din Africa tropicala, foarte decorativa prin portul ei triumfator, cu frunze striate ori dungate cu alb si galben, ce cresc pe verticala, spadiforme, carnoase, lungi.
Exista mai multe variante ale acestei specii, dar aceasta se deosebeste prin faptul ca are o dunga marginala galbena pe frunze.
Florile sunt mici, albe, dispuse in siraguri, dar nesemnificative.

Sansevieria

Sansevieria

Sansevieria

Planta
Planta
Planta

Amplasare

Se aseaza in loc insorit, cat se poate de cald. Este decorativa singular, cat si alaturi de alte plante, fata de care se plaseaza in contrast prin verticalitatea ei.

Ingrijire

Fiind o planta foarte sensibila la udarile exagerate, acestea putandu-i produce putrezirea tulpinii, va fi udata doar la nevoie. Solutia de ingrasaminte va fi aplicata lunar.
Se inmulteste prin diziviune, eventual si prin butasi de frunze. Replantarea se va face in ghivece relativ mici, in amestec de turba, nisip si pamant de frunze. Rezista foarte bine la uscaciune si la fumul de tigara.
Se va aseza in apropierea geamului, fiindca lipsa luminii poate duce la subtierea tulpinilor si la prabusirea plantei. Nu este indicata expunerea ei la razele directe ale soarelui.
In timpul verii prefera caldura, iar in timpul iernii nu trebuie sa scada temperatura sub 14º C..

Sansevieria

Sansevieria

Boli si daunatori

Este sensibila la paduchii testosi.

5 Comentarii:

 • Andrei spune:

  nu stiti cumva de unde pot sa cumpar o asemenea planta? un raspuns pe mail ar fi super, daca se poate sa imi dati o idee sau sugestie. Multumesc

 • Margareta spune:

  Buna ziua!A rog sa-mi spuneti parerea despre urmatorul insecticid;
  Confidor Oil sc 004-…Mi-sa spus ca pot folosi pentru ori care pomi fructifer din gradina.Dar aici scrie -.”.la mar si prun”.
  Am cais,nectarin,visini,ciresi,se poate folosi la toate?
  Multumesc.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina spune:

   Exact, pe eticheta sunt mentionate doar marul (care este semintos) si prunul (care este samburos). Rezulta ca poate fi aplicat la toate samburoasele (cires,visin, piersi, cais) si la toate semintoasele (par, gutui etc).

Adauga un comentariu

*