banner_mesteacan

Betula pendula (Mesteacan)

Mesteacanfrunzefloriflori

Arbore originar din Europa si Asia Mica.

Descriere: Este un arbore care poate ajunge pana la 20 m inaltime, are tulpina zvelta, iar scoarta are culoare alba, frumoasa.

Lujerii sunt lungi si subtiri cu numeroase lenticele. Frunzele au o forma deosebita fata de alte specii si anume romboidat-triunghiulare, ascutire si cu meginea dublu-serata. Sunt cazatoare si au un diametru de 4-6 cm.

Florile apar inainte de infrunzire si sunt grupate in amenti.

Conditii de crestere: Are o longevitate sub 100 ani, creste repede in tinetere si lastareste bine.

Este pretentios fata de sol, nu suporta solurile acide, cu exces de umiditate. Rezista la ger si la seceta.
Prefera locurile insorite si nu suporta umbra.

Inmultire: Se inmulteste prin seminte, semanate in toamna, imediat dupa recoltare si altoire.

4 Comentarii:

 • viorel spune:

  Buna ziua
  vreau o consultatie va rog. Pot sa sadesc mesteacanul intre o fintina (havuz) si gard din beton distanta dintre ei este de 1 m ,radacinele cu timpul nu vor fisura gardul sau fintina

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina spune:

   Mesteacanul este un arbore care creste destul de mult, putand ajunge si pana la 20 metri inaltime. Nu este indicat sa se planteze atat de aproape de fantana, deoarece radacinile pot fisura betonul, iar apoi va avea aspect inestetic. Puteti opta pentru alte tipuri de arbori si arbusti decorativi, ca artar japonez, Arbore de Iudeea, Caragana, arbusti coniferi si multe altele.

 • Mirela Delia Sandrescu spune:

  Buna ziua.As vrea sa va rog un sfat.Pe un teren de 0,5 ha,la ce distanta unul de altul as putea sa plantez puieti de mesteacan.multumesc.Trebuie sa anunt la primarie?e teren extravilan,proprietate.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina spune:

   Distanta minima intre pomi la plantare este de 2-3 metri. Din cele cunoscute nu obligatoriu sa se anunte primaria, insa pentru a va asigura puteti solicita aceste informatii de la primaria localitatii respective.

Adauga un comentariu

*