Leandru

Nerium oleander

Raspandire

Nerium oleander este un arbust originar din zone mediteraneene si din Asia subtropicala.
Acest arbust este preferat datorita florilor bogat colorate. Poate atinge inaltimea de 150-180 cm. Frunzele sunt netede, lungite si inguste. Partea inferioara a frunzelor este mai palida si este strabatuta de nervuri accentuate.
Florile apar in varfurile mladitelor si pot fi simple ori compuse. Cele mai cunoscute specii sunt cele cu flori albe, roz, galbene ori portocalii. Este o planta putin pretentioasa.

 

Leandru

Leandru

Leandru

Leandru
Leandru
Leandru

Amplasare

Fiind o planta putin pretentioasa poate fi asezata chiar si in locuri mai racoroase, pe o veranda, pe terasa, in holuri, iar vara in aer liber.ngular, precum si alaturi de alte plante, constituind o pata de culoare invioratoare.
Vara poate fi tinuta pe terasa ori gradina.

 

Ingrijire

Trebuie udata moderat in tot cursul anului. In perioada de crestere necesita ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani.
In timpul iernii se va sista adausul de ingrasaminte. Dupa 3-4 ani se va replanta. Dupa inflorire se vor taia varfurile ofilite. Seva din frunze si tulpina este otravitoare. Se inmulteste prin butasi.
Prefera lumina directa a soarelui. Vara se vor asigura 18-22º C, iarna cel putin 5º C. Nu pretinde completarea umiditatii.

 

Leandru

Leandru

Boli si daunatori

Este sensibil la paduchii testosi.

 

31 Comentarii:

Adauga un comentariu

*