Hedera

Hedera helix

Raspandire
Hedera helix este o planta taratoare cu un aspect placut, originara din Europa. Frunzele sunt colorate in nuante de verde si crem. Coditele frunzelor sunt rosietice si relativ lungi.
 

Hedera

Hedera

Hedera

Planta
Planta
Planta

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos pana la semiumbros, tot anul la cald. Speciile cu frunze colorate necesita mai multa lumina, iar cele cu frunze verzi mai putina.
 
Ingrijire:
Se va uda regulat, dar cu masura, iar in timpul iernii udarile se vor rari. In conditii de caldura si de aer uscat, frunzele se vor pulveriza periodic. In perioada de crestere se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. In cazul in care radacinile ar creste peste masura vasului, se va replanta intr-un pamant afanat. Se inmulteste prin butasi de lujeri. Se simte bine in locurile luminoase, dar ferite de lumina directa a soarelui. In absenta luminii, frunzele isi pierd coloritul. Vara pretinde 18º C, iar in perioada de repaus vegetativ, cel putin 12º C.
 

hedera_3

Hedera

Boli si daunatori:
Poate fi atacata de paduchii testosi si de paianjeni. Poate fi afectata si de anumite ciuperci care produc patarea frunzelor.
 

2 Comentarii:

Adauga un comentariu

*