Gardenia

Gardenia jasminoides

Raspandire
Gardenia jasminoides este un arbust cu frunze persistente, flori parfumate, originar din China si Japonia. Garnedia poate ajunge pana la 50-60 cm inaltime, fiind un arbust nu prea inalt, cu frunze lanceolate, ascutite, relativ mici, de culoarea verde inchis.

Gardenia

gardenia-care

Gardenia

Planta
Planta
Planta

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, aerat, cald, fara soare direct. Vara se aseaza in aer liber intr-un loc ferit, dar se aduce in casa inainte de a inflori.

Ingrijire:
Este o planta capricioasa si are nevoie de multa ingrijire, fara de temperatura are cerinte ridicate avand nevoie de 20-24º C pe perioada verii si de 18-20º C pe perioada iernii. Umiditatea aerului trebuie sa fie si ea ridicata, de aceea este bine ca planta sa fie stropita in perioada formarii bobocilor si a infloritului. Picaturile de apa trebuie sa fie foarte fine si sa nu cada direct pe bobocii si pe flori, de aceea e bine sa pulverizezi aerul din jurul plantei. Are nevoie de apa din abundenta, trebuie sa se mentina regulat umeda, dar e bien ca excesul de apa sa fie scurs din tavita. Pe perioada iernii se uda mai putin. Din martie pana in august se pune ingrasamant fara calciu, saptamanal.

Boli si daunatori:
Gardenia este sensibila la paduchii lanosi si la paianjeni.

2 Comentarii:

Adauga un comentariu

*