Cyclamen

Cyclamen persicum

Stiai ca?
1. Florile sale apar in noiembrie si rezista pana in martie.
2. Daca este ingrijita corespunzator, Cyclamen poate trai si inflori 3-4 ani.
3. Nu este o floare longeviva, dar este usor de ingrijit si florile sunt superbe.
4. In timpul iernii are nevoie de lumina puternica, dar indirecta, iar in timpul verii cand planta este in repaus trebuie ferita de lumina puternica.
5. Cyclamenului nu-i place caldura, dar nici inghetul. Prefera temperaturi de 16ºC si multa umiditate.
6. Dupa perioada de repaus din timpul verii, reluarea udarii poate fi inceputa din septembrie, cand vor incepe sa creasca si noi lastari.Raspandire
Cyclamen persicum este o planta cu flori, originara din sudul Europei, fiind cunoscuta si sub numele de Violeta de Alpi. Este o planta preferata in lunile de toamna si iarna, datorita faptului ca infloreste din toamna pana in primavara si produce niste flori de culoare alba, roz, rosie sau violet. Unele varietati au florile cu petalele ondulate ori aromate. Cele mai indragite sunt varietatile cu florile simple, drepte, mici si diverse.

Cyclamen

Cyclamen

Cyclamen

Cyclamen
Cyclamen
Cyclamen

Amplasare:
Se va aseza in loc luminos, aerat si tot timpul anului racoros, in jur de 16º C. Vara poate fi pusa in aer liber, intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui.

Ingrijire:
In perioada de crestere se va aseza intr-un vas plin cu apa, pentru o jumatate de ora, dupa care se va lasa la scurs. Dupa trecerea perioadei de inflorire se vor rari udarile. Frunzele ingalbenite si florile ofilite se rup de la radacina si se indeparteaza, pentru a preveni putrezirea. Bulbul se va lasa in ghiveci, iar pe la sfarsitul lunii mai, se va aseza in locuri mai racoroase, apoi se va incepe udatul din nou. In perioada de inflorire se administreaza ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Durata de inflorire poate fi prelungita daca se pastreaza la o temperatura de 12º C, in conditii de luminozitate filtrata si umiditate ridicata.

Cyclamen

Cyclamen

Boli si daunatori:
Este sensibila la putregaiul cenusiu, din cauza umiditatii excesive. De asemenea este sensibila la paduchii lanosi si la purecii de frunze.

4 Comentarii:

Adauga un comentariu

*