Camellia

Camellia japonica

Raspandire
Camellia japonica este un arbust originar din Asia de Est, Japonia, cu frunze persistente de forma ovala, usor zimtate pe margini, de culoare verde-inchisa, lucioase pe partea superioara. Florile sunt solitare sau cate doua, asemanatoare cu florile de trandafir, dar fara miros, paleta de culori cuprinde albul imaculat, albul crem si nuante de roz si rosu. Camelia are o perioada de crestere intensa primavara-vara, iar spre sfasitul verii formeaza mugurii florali. Perioada de inflorire este din octombrie pana in martie.

Camellia

Camellia

Camellia

Camellia
Camellia
Camellia

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, racoros, aerat, fara soare direct. Vara se poate amplasa si in aer liber, daca e posibil ghiveciul se introduce in pamant. Iarna necesita temperatura de circa 15ยบ C.

Ingrijire:
Se mentine permanent umeda. Din primavara pana la sfarsitul lunii iulie se pune saptamanal ingrasamant pentru azalee. Incepand cu luna august, pe cand se formeaza mugurii florali, se uda mai putin si nu se mai pune ingrasamant. Pamantul se schimba dupa ce mugurii au inflorit. Apa se administreaza moderat in tot cursul anului. Pamantul nu se lasa sa se ususce complet. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei si necalcaroasa. Se pulverizeaza des frunzele cu apa, mai ales vara. Aerul trebuie sa fie usor umed. Pentru marirea umiditatii atmosferice, ghivecele se pot amplasa pe un pat de pietris umed. Substratul trebuie sa fie acid, fibros, hranitor, bine drenat (amestec de turba, pamant de frunze, ace de brad, nisip). Translantarea se face primavara la interval de 4-5 ani, dupa trecerea florilor, in rest se improspateaza doar pamantul de la suprafata. Tot primavara, dupa inflorire, se fac taieri de corectare a coroanei si de curatire.

Camellia

Camellia

Boli si daunatori:
Este o planta sensibila la paduchii de frunze si la mana.

2 Comentarii

  • Gety

    Cameliile care se gasesc in supermarket-urile noastre,sunt rezistente la ger?
    Pot fi plantate afara,daca se protejeaza iarna,timp ce cativa ani.
    O planta tanara,dupa cati ani infloreste?
    Multumesc.

Comentarii: