Retragere Rovral 500 SC – substanta activa Iprodion

In sedinta Comisie Nationale de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor din 29/11/2017, publicata sub numarul 3802 din 20/12/2017, a fost luata la cunostiinta decizia Comisiei Europene.

In urma aplicarii prevederilor Regulamentului UE 2017/2091 al Comisiei Europene din 14 noiembrie 2017, privind punerea in aplicare a deciziei de neincludere a substantei active IPRODION, in conformitate cu Regulamentul CE nr. 1107/2009 a Parlamentului European si al Consiliului, privind punerea in aplicare a deciziei Comisiei UE nr. 540/2011 s-a decis asupra urmatoarelor:

Rovral 500 SC, fungicid cu substanta activa Iprodion

Statele membre UE ( inclusiv Romania ) trebuie sa retraga autorizatia produselor pentru protectia plantelor care contin substanta activa IPRODION ( Rovral 500 SC si Grisu ) pana la data de 5 martie 2018.

Iprodion se utilizeaza in culturile afectate de putregaiul cenusiu ( Botrytis cinerea ), monilioza ( Monilinia spp ) , putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) si alte boli fungice. Se aplica intr-o mare varietate de culturi : fructe, legume sau arbusti ornamentali. Este un fungicid de contact care inhiba germinarea sporilor si impiedica dezvoltarea miceliului. Cea mai raspandita denumirea comerciala este Rovral. Acesta substanta chimica a fost dezvoltata de compania Aventis CropScience si in 2002 a fost achizitionata de compania Bayer. 

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile