Ceapa decorativa, informatii si sfaturi de ingrijire

ceapa-decorativa-sfaturi-ingrijire

Ceapa decorativa este o specie florifera perena. Speciile floricole perene reprezinta grupa cea mai numeroasa de plante intalnite in decorul parcurilor si gradinilor. Ele isi desfasoara ciclul biologic pe parcursul mai multor ani. Infloresc in fiecare an iar unele dintre ele si fructifica anual. Plantele floricole perene se caracterizeaza printr-o foarte mare variabilitate a portului, formei, marimii si culorii florilor sau inflorescentelor, perioadei si duratei infloririi.

Ceapa decorativa – Specii

  • Allium giganteum – are o floare uriasa in comparatie cu alte varietati: are 15 cm in diametru, iar culoarea este purpurie.
  • Allium christophii – este considerata cea mai frumoasa varietate dintre toate pentru ca are flori dense violet-ametist, parfumate.
  • Allium moly – infloreste din iunie si pana in august si are florile in forma de stea, de culoare galben-deschis, cu reflexe cenusii.

Ceapa decorativa – conditii de mediu si ingrijire

Udare. Plantele din acest gen nu au nevoie de udari dese, fiind plante de exterior pot primi apa si din precipitatii, in cazul in care precipitatiile nu apar udarea se realizeaza la 5-7 zile.

Temperatura. Sunt specii ce rezista arsitei ce se instaleaza in verile secetoase, se dezvolta foarte bine in locuri insorite.

Sol. Aceste specii prefera un sol usor acid, cu valoarea pH-ului in jur de 5.5-6.5. Pe langa acesta drenajul solului este un alt factor foarte important pentru dezvoltarea armonioasa a cepei decorative.

Fertilizare. In ceea ce priveste fertilizarea, aceasta nu este obligatorie, dar se recomanda inainte de perioada infloritului folosirea de ingrasaminte cu elemente chimice echilibrate pentru a stimula acest proces.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Plantare. Speciile de ceapa decorativa se pot planta toamna. Adancimea de plantare trebuie sa fie de doua-trei ori mai mare decat diametrul bulbilor. Dupa plantare trebuie realizata udarea.

Boli si daunatori

In general aceste specii sunt lipsite de boli dar poate aparea mucegaiul pufos sau putregaiul. Printre daunatori se numara melcii si minatorii frunzelor

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile