BASF, Germania

basf

BASF este lider mondial in domeniul chimic - The Chemical Company.
Cu mai mult de 110.000 de angajați și aproximativ 380 de site-uri suplimentare de producție la nivel mondial ne servim clienții și partenerii, în aproape toate țările din lume.
 În 2012, BASF a realizat vânzări de 72,1 miliarde €.
 Noi combinam succesul economic, responsabilitatea socială și protecția mediului.
 Produsele noastre și soluțiile de sistem contribuie la conservarea resurselor, asigurând alimente, o nutriție sănătoasă și ajutor la îmbunătățirea calității vieții.
 
BASF Repere istorice
Bazele istorice ale unei companii moderne: Urmatoarea schita evidențiază mai mult de 140 de ani de BASF.

 1865 - 1901
Prima etapă de industrializare germana începe în 1835 cu construirea primei căi ferate germane. În același timp, au fost eliminate barierele vamale intre statele germane individuale.
1902 - 1924
La începutul secolului, chimistul britanic Sir William Crookes oferă o prelegere la Asociatia Britanica pentru Progresul Stiintei din Bristol intitulat "Problema de grâu."
1925 - 1944
După primul război mondial, situația populației în Germania este alarmantă: Kaiser a abdicat și perspectivele economice sunt dezastruoase.
1945 - 1964
Anii de după război sunt marcate de fluxuri de refugiați, un deficit de locuințe și șomaj. Centrele orașelor, zonele rezidențiale și instalațiile industriale se află în ruine. 
1965 - 2006
Calea de a deveni o organizație transnațională

BASF este "The Chemical Company" si prin BASF 2015 vom rămâne liderul mondial în industria chimică . Strategia noastră reînnoită este exprimata în marca noastră și în noul nostru logo-ul si design corporativ.
Societatea comerciala BASF SRL a fost infiintata in Romania in anul 1993 avand drept asociat unic firma BASF Aktiengesellschaft cu sediul in Ludwigshafen Germania. In perioda 1968-1993 a functionat in Romania Reprezentanta Tehnic Comerciala BASF. Pe parcursul prezentei sale in Romania, BASF a activat in toate domeniile sale de activitate, in prezent avand peste 80 de angajati.