Alchimex

alchimex-imagine

Istoria companiei Alchimex a inceput in anul 1998, atunci cand oameni cu experienta in domeniul protectiei plantelor au pus bazele primei firme romanesti cu capital integral privat de profil. In prezent compania are o echipa de 50 specialisti, inzestrati cu o viziune inovatoare si spirit de echipa, canalizandu-si eforturile spre satisfacerea celor mai exigente cerinte ale clientilor.

Activitatea companiei a inceput cu o instalatie de formulare pulberi umectabila pentru fungicide şi insecticide. In numai doi ani, a reusit sa puna in functiune alte doua instalaţii, pentru formularea concentratelor emulsionabile şi soluţiilor apoase. In anul 2003 a inaugurat instalaţia de formulare pentru suspensii concentrate fungicide şi insecticide, a cărei capacitate a fost dublată în anul 2009. La inceputul anului 2011 a inaugurat cea mai mare investiţie de până acum, instalaţia de formulare granule pentru erbicide sulfonilureice, care a devenit cea mai mare de acest gen din sud estul Europei.

 In acest moment, deţine unitati de producţie pentru toate categoriile de formulări şi clasele biologice, insumand o capacitate de 10.500 tone pe an, cu excepţia fungicidelor şi insecticidelor granulate.

Compania Alchimex se preocupa in continuare de realizarea unor produse la cele mai inalte standarde de calitate. Acest lucru a determinat compania sa investeasca inca din primii ani in laboratorul propriu pentru cercetare aplicativa si controlul calitatii, pe care l-au dotat cu aparatura si echipamente de ultima generatie.

Pornind de la aceste premise, de-a lungul  activitatii si-au dezvoltat un portofoliu pana la 65 de produse, dintre care 25 sunt bazate pe retete originale, adaptate cerintelor unei agriculturi moderne si specificului autohton. Oferta de produse se caracterizeaza prin varietatea tipurilor de formulări, prin diversitatea substanţelor active şi combinaţiilor între acestea, precum si a culturilor cărora le sunt destinate.

Prin calitateeficienţă şi preţ produsele companiei Alchimex s-au impus pe piaţa produselor agrochimice din România, reuşind astfel să se situeze în poziţie de lider al producătorilor interni. Contribuie la consolidarea unei percepţii pozitive a rezultatelor industriei româneşti şi a competitivităţii produselor autohtone pe piaţa internă, aducand beneficii pentru toţi în plan economic şi social.