Ajutooor! Ne mananca gandacii!

Ce faci dacă te aşezi la masă şi un gândac uriaş îşi face apariţia lângă farfuria ta? Ţipi şi, dacă ai puţin curaj, încerci să scapi de “lighioană”! Dar dacă zeci de “fraţi” îi sar în ajutor… lucrurile se complică.

“Ajutooor! Ne mănâncă gândacii! E inuman ce ni se întâmplă! Lighioanele au invadat bucătăria campusului şi, mai nou, au ajuns şi în camere. Nu mai putem trăi aşa!”, ne-a spus Sergiu, unul dintre locatarii căminului 22 ce aparţine Universităţii Politehnica Timişoara (UPT). Condiţiile inumane în care trăiesc studenţii din Timişoara nu sunt de azi, de ieri. “Eu am astfel de musafiri în cameră de vreo trei luni. Ne-am obişnuit cu ei. Păcat că, dacă tot sunt colocatari, nu putem împărţi cheltuielile de cămin cu ei”, mărturiseşte Sebastian, un alt student, făcând haz de necaz.

“Nu avem cum să ne ocupăm de insecte” 

Conducerea Universităţii nu e deloc străină de condiţiile mizere în care tinerii sunt nevoiţi să trăiască în campus. “În fiecare an apare problema asta, ne asediază gândacii! Din păcate, acum avem mari probleme, pentru că tocmai a fost anulat contractul cu firma care trebuia să se ocupe de dezinsecţie şi nu avem cadru legal ca să ne ocupăm de insecte”, ne-a declarat Florenţiu Staicu, directorul general administrativ al UPT.

Şi tinerii din Capitală au probleme

Şi în căminele din Bucureşti gândacii le fac frecvent vizite studenţilor. Obişnuiţi cu “prietenii” nepoftiţi, tinerii au pus la cale în noiembrie 2008 un concurs cu totul şi cu totul inedit: o întrecere între gândaci “îngrăşaţi” în camera de cămin!

Sursa: Libertatea.ro